Geen makelaars- en beheerkosten

Gegarandeerd maandelijkse huurinkomsten

9.3 (150+) Feedback Company

Terug naar contact

Box 3 berekenen? Download hier gratis uw eigen box 3 berekening!

 • Download gratis box 3 berekening
 • Oude methode vs nieuwe methode
 • Eenvoudig zelf berekenen

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Uw gegevens
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

U ontvangt direct een download button in uw browser

voorbeeld berekening box 3

De voordelen van Hubbs
op een rijtje…

No description

Onze garanties

 • Binnen 7 dagen uw woning verhuurd
 • Gegarandeerd maandelijkse huurinkomsten
 • Duidelijke afspraken vooraf vastgelegd
No description

Zorgeloos verhuren

 • Betrouwbare huurder 
 • Professioneel beheer & maandelijkse controles 
 • Flexibele opzegmogelijkheden
No description

Hoger & vast rendement

 • Geen makelaarskosten
 • Geen beheerkosten
 • Geen risico op leegstand
Woning-verhuren-322
9.3

Trots op onze resultaten!

Vertrouwd door meer
dan 500+ verhuurders

10+

Jaar

9.3

Reviews

776

Woningen

Veelgestelde vragen

 • Waarom zou ik mijn woning aan Hubbs verhuren?

  Hubbs is voor iedereen die zijn woning zorgeloos wil verhuren voor een hoger en vast rendement. Wij werken voor zowel beleggers als particulieren. Bij Hubbs betaalt u geen makelaarskosten en beheerkosten. Wij verzekeren maandelijks de huur, ook bij leegstand. Tevens zorgen wij voor het financiële- en technische beheer.

 • Hoe berekenen jullie de huurprijs?

  De verhuurprijs is gebaseerd op uw wensen en eigenschappen van uw woning, zoals de ligging, oppervlakte, het aantal kamers, huurprijzen uit de omgeving, huidige verhuurmarkt, etc. Bij de woningopname wordt er aan de hand van uw wensen en de eigenschappen van de woning een huurvoorstel gemaakt.

  Zelf uw huurprijs berekenen? Download hier gratis uw huurprijs indicatie op basis van data.

 • Toelichting nieuw stelsel voor box 3

  De box 3 belasting is veranderd. Vanaf 2027 komt er een volledig nieuw stelsel voor box 3 waarin het werkelijke rendement op vermogen wordt belast.  In de tussentijd geldt de overbruggingsregeling. Waarbij eerst werd uitgegaan van een standaard fictieve verdeling tussen spaargeld en overige bezittingen zal bij de overbruggingsregeling die geldt vanaf 2023 uitgegaan worden van de werkelijke verdeling. Over deze werkelijke verdeling wordt vervolgens een fictief rendement berekend.

  Lees hier: nieuw stelsel voor box 3

 • Box 3: sparen en beleggen

  Hebt u vermogen, zoals spaargeld, aandelen of een tweede woning? Dan hoeft u de werkelijke inkomsten, bijvoorbeeld de rente op uw spaargeld, het dividend op uw aandelen of de huuropbrengst, niet aan te geven. Uw kosten, zoals betaalde rente, mag u niet aftrekken.

  Wij rekenen een vast percentage van uw grondslag sparen en beleggen als uw voordeel in box 3. Uw grondslag sparen en beleggen is de waarde van uw vermogen (bezittingen min schulden) op 1 januari, na aftrek van het heffingsvrij vermogen. Uw schulden worden verlaagd met een drempel.

  Uw voordeel vermindert u met uw persoonsgebonden aftrek als u daarvoor in box 1 te weinig inkomsten hebt. Wat overblijft is uw belastbaar inkomen in box 3.

 • Nieuwe berekening box 3-inkomen, hoe werkt dat?

  In de nieuwe berekening van uw box 3-inkomen gaan we uit van de werkelijke verdeling van uw vermogen, en niet meer van de fictieve verdeling die wij maakten. Kijk hoe het werkt.

  Het verschil tussen de oude en de nieuwe berekening

  Met de oude methode gaan we ervan uit dat u een deel van uw vermogen spaarde en een deel belegde. Had u bijvoorbeeld alleen spaargeld, dan gingen wij er toch van uit dat u een deel daarvan belegde. Daarover berekenden wij dan een fictief rendement.

  Bij de nieuwe rekenmethode gaan we uit van de vermogensbestanddelen die u werkelijk hebt. Dit zijn de vermogensbestanddelen die u zelf aangaf in uw aangifte. Daarbij gebruiken we fictieve rendementen die dichtbij de werkelijke rendementspercentages voor sparen of beleggen liggen. Voor spaargeld is dat bijvoorbeeld veel lager dan voor beleggingen. De percentages die we voor de vermogensbestanddelen gebruiken, ziet u per jaar in de tabel hieronder.

  Bekijk hier de percentages Box 3. 

 • Rendementspercentages 2023

  1. Voor het spaargeld wordt uitgegaan van een forfaitair rendement op basis van de actuele spaarrente. Voor 2023 is het percentage vastgesteld op 0,36%.

  2. Bij het vaststellen van het forfaitair rendement van beleggingen wordt uitgegaan van het meerjarige gemiddelde rendement op beleggingen. Voor 2023 is het percentage vastgesteld op 6,17%.

  3. Voor schulden wordt aangesloten bij de hypotheekrente. Voor 2023 is het percentage vastgesteld op 2,57%.

  Let op! Dit zijn nog voorlopige percentages, want de rendementen voor de 3 groepen worden pas na afloop van het jaar definitief vastgesteld.

  Lees ook: Hoe is het box 3-inkomen op mijn voorlopige aanslag 2023 berekend?

 • Disclaimer box 3 berekening

  De berekening betreft een indicatie, waaraan geen rechten kunnen worden ontleend. Persoonlijke omstandigheden kunnen leiden tot andere resultaten.

De laatste updates van Hubbs

Bekijk alle updates

Contactformulier

Stel uw vraag via onderstaand contactformulier. Wij nemen altijd binnen 24 uur contact met u op.

Ga verder
Elif Dogan

Informatiegesprek

Een informatiegesprek is ten alle tijden vrijblijvend. Wij bespreken uw verhuur wensen en vertellen u graag meer over onze werkwijze.

Ga verder

Geen makelaars- en beheerkosten

Gegarandeerd maandelijkse huurinkomsten

9.3 (150+) Feedback Company