Geen makelaars- en beheerkosten

Gegarandeerd maandelijkse huurinkomsten

9.3 (150+) Feedback Company

Home Belangrijke tips voor de tijdelijke verhuur van je woning

Belangrijke tips voor de tijdelijke verhuur van uw woning

woningverhuren-nederland

U bent er helemaal klaar voor en gaat het avontuur aan. Een toffe rondreis in Azië, een permanente vakantiewoning in Zwitserland of misschien wel een expat avontuur in Nieuw Zeeland. Welk avontuur u ook staat te wachten, het is natuurlijk wel fijn als uw woning ook bij terugkomst voor u klaar staat – in de staat waarin u het achtergelaten heeft! Kunt u na al die nieuwe ervaringen weer gewoon lekker ontspannen op uw eigen bank.

Nu brengt een leegstaande woning alleen maar kosten met zich mee. Het tijdelijk verhuren van uw woning zorgt daarentegen voor inkomsten. En die extra inkomsten kunt u natuurlijk weer perfect gebruiken tijdens uw avonturen in het buitenland. Maar bij de tijdelijke verhuur van een woning, komt al snel meer kijken dan u wellicht in eerste instantie zou denken. We geven u dan ook graag 5 handige en praktische tips voor de tijdelijke verhuur van uw huis of appartement!

 1. Opslag van persoonlijke items
  Het is natuurlijk geen optie om al uw persoonlijke items mee te nemen tijdens uw avontuur in het buitenland. In veel gevallen kan het makkelijk zijn om u persoonlijke spullen ergens (beveiligd) op te slaan. Misschien heeft iemand in uw kennissenkring een grote garage waar u wat items kwijt kan, maar in veel gevallen biedt een gehuurde opslag de beste oplossing. Hier kunt u voor een specifieke periode al uw items kwijt, terwijl u geniet van u reis. Wilt u uw meubilair laten staan? Dat kan natuurlijk ook. Wij zorgen ervoor dat u alles terugvindt in de staat waarin u het achtergelaten heeft. Zonder vlekken of scheuren!
 2. Het delen van belangrijke informatie
  Is er nog belangrijke informatie welke met betrekking tot uw woning gedeeld moet worden? Zijn er bijvoorbeeld specifieke regelingen wanneer het gaat over het ophalen van het vuilnis? Moet er hondenbelasting betaald worden en/of heeft de woning nog een specifieke gebruiksaanwijzing? Zet alle informatie die belangrijk kan zijn voor de nieuwe (tijdelijke) huurder op papier. Zo kunt u onverstoord genieten van uw reis, en is de nieuwe huurder overal op voorbereid.
 3. Het regelen van juridische en administratieve zaken
  Wanneer u de (tijdelijke) verhuur van uw woning aan ons overdraagt zal een gerenommeerde bemiddelaar een proces-verbaal met u opstellen. In dit proces-verbaal vindt u veel foto’s van de woning in de huidige staat en korte omschrijvingen. Dit proces-verbaal wordt vervolgens door beide partijen ondertekend. Zo weet u zeker dat u uw woning in dezelfde staat aantreft als waarin u hem heeft achtergelaten. Nu is die extra zekerheid natuurlijk ongelooflijk belangrijk, maar dit betekent niet dat u direct in het vliegtuig kan stappen. Ook de administratieve zaken moeten natuurlijk even geregeld worden. Denk bijvoorbeeld aan het doorgeven van uw adreswijziging (als dit van toepassing is) of, wanneer uop hetzelfde adres ingeschreven blijft staan, het organiseren van de post.
 4. Het organiseren van het beheer
  Wanneer u uw woning zelf verhuurt, is het beheer helemaal in eigen handen. In dit geval is het essentieel om goede afspraken te maken met de tijdelijke huurder (denk aan het onderhoud van de tuin, regels mbt het maken van aanpassingen in en rondom de woning, het vuilnis aan straat zetten etc.). Schakel familie en vrienden in om de woning regelmatig te bezoeken. Op deze manier houd u grip op de situatie en weet u of de huidige (tijdelijke) huurder zich aan de afspraken houdt. Doet deze dat niet? Dan kunt u op tijd ingrijpen. Laat u de verhuur van uw woning aan ons over? Dan dragen wij ook zorg voor het beheer. Hoef u zich nergens zorgen over te maken en kunt u gewoon lekker genieten van de avonturen in het buitenland!
 5. De sleuteloverdracht
  Zijn alle zaken op orde en is de koffer gepakt? Dan is het tijd voor de sleuteloverdracht. Loop voor de sleuteloverdracht alle feiten nog even na. Op deze manier kunt u de deur met gerust hart achter u sluiten. Zijn alle belangrijke zaken doorgesproken? Is er een proces-verbaal opgesteld en ondertekend? Zijn er afspraken gemaakt met vrienden en familie? Goed zo. Het enige wat nu nog overblijft is het overdragen van de sleutel!

Wilt u nu zeker weten dat alles goed verloopt en direct genieten van uw avontuur in het buitenland? Laat het dan gewoon aan ons over. Wij zorgen dat u het huurbedrag maandelijks op uw rekening krijgt, en dat uw woning bij terugkomst voor u klaarstaat. Precies zoals u hem heeft achtergelaten! Zorgeloos genieten.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw woning, neem vrijblijvend contact op voor een kennismakingsgesprek.

Contactformulier

Stel uw vraag via onderstaand contactformulier. Wij nemen altijd binnen 24 uur contact met u op.

Ga verder
Elif Dogan

Informatiegesprek

Een informatiegesprek is ten alle tijden vrijblijvend. Wij bespreken uw verhuur wensen en vertellen u graag meer over onze werkwijze.

Ga verder

Geen makelaars- en beheerkosten

Gegarandeerd maandelijkse huurinkomsten

9.3 (150+) Feedback Company