Geen makelaars- en beheerkosten

Gegarandeerd maandelijkse huurinkomsten

9.3 (100+) Feedback Company

Home Belangrijke tips voor de tijdelijke verhuur van je woning

Belangrijke tips voor de tijdelijke verhuur van je woning

Je bent er helemaal klaar voor en gaat het avontuur aan. Een toffe rondreis in Azië, een permanente vakantiewoning in Zwitserland of misschien wel een expat avontuur in Nieuw Zeeland. Welk avontuur je ook staat te wachten, het is natuurlijk wel fijn als je woning ook bij terugkomst voor je klaar staat – in de staat waarin jij het achtergelaten hebt! Kun je na al die nieuwe ervaringen weer gewoon lekker ontspannen op je eigen bank.

Nu brengt een leegstaande woning alleen maar kosten met zich mee. Het tijdelijk verhuren van jouw woning zorgt daarentegen voor inkomsten. En die extra inkomsten kun je natuurlijk weer perfect gebruiken tijdens je avonturen in het buitenland. Maar bij de tijdelijke verhuur van een woning, komt al snel meer kijken dan je wellicht in eerste instantie zou denken. We geven je dan ook graag 5 handige en praktische tips voor de tijdelijke verhuur van je huis of appartement!

 1. Opslag van persoonlijke items
  Het is natuurlijk geen optie om al je persoonlijke items mee te nemen tijdens je avontuur in het buitenland. In veel gevallen kan het makkelijk zijn om je persoonlijke spullen ergens (beveiligd) op te slaan. Misschien heeft iemand in je kennissenkring een grote garage waar je wat items kwijt kan, maar in veel gevallen biedt een gehuurde opslag de beste oplossing. Hier kun je voor een specifieke periode al je items kwijt, terwijl jij geniet van je reizen. Wil je jouw meubilair laten staan? Dat kan natuurlijk ook. Wij zorgen ervoor dat jij alles terugvindt in de staat waarin jij het achtergelaten hebt. Zonder vlekken of scheuren!
 2. Het delen van belangrijke informatie
  Is er nog belangrijke informatie welke met betrekking tot je woning gedeeld moet worden? Zijn er bijvoorbeeld specifieke regelingen wanneer het gaat over het ophalen van het vuilnis? Moet er hondenbelasting betaald worden en/of heeft de woning nog een specifieke gebruiksaanwijzing? Zet alle informatie die belangrijk kan zijn voor de nieuwe (tijdelijke) huurder op papier. Zo kan jij onverstoord genieten van je reis, en is de nieuwe huurder overal op voorbereid.
 3. Het regelen van juridische en administratieve zaken
  Wanneer je de (tijdelijke) verhuur van je woning aan ons overdraagt zal een gerenommeerde bemiddelaar een proces-verbaal met je opstellen. In dit proces-verbaal vind je veel foto’s van de woning in de huidige staat en korte omschrijvingen. Dit proces-verbaal wordt vervolgens door beide partijen ondertekend. Zo weet je zeker dat je jouw woning in dezelfde staat aantreft als waarin je hem hebt achtergelaten. Nu is die extra zekerheid natuurlijk ongelooflijk belangrijk, maar dit betekent niet dat je direct in het vliegtuig kan stappen. Ook de administratieve zaken moeten natuurlijk even geregeld worden. Denk bijvoorbeeld aan het doorgeven van je adreswijziging (als dit van toepassing is) of, wanneer je op hetzelfde adres ingeschreven blijft staan, het organiseren van de post.
 4. Het organiseren van het beheer
  Wanneer je jouw woning zelf verhuurt, is het beheer helemaal in eigen handen. In dit geval is het essentieel om goede afspraken te maken met de tijdelijke huurder (denk aan het onderhoud van de tuin, regels mbt het maken van aanpassingen in en rondom de woning, het vuilnis aan straat zetten etc.). Schakel familie en vrienden in om de woning regelmatig te bezoeken. Op deze manier houd je grip op de situatie en weet je of de huidige (tijdelijke) huurder zich aan de afspraken houdt. Doet deze dat niet? Dan kun je op tijd ingrijpen. Laat je de verhuur van je woning aan ons over? Dan dragen wij ook zorg voor het beheer. Hoef jij je nergens zorgen over te maken en kun je gewoon lekker genieten van de avonturen in het buitenland!
 5. De sleuteloverdracht
  Zijn alle zaken op orde en is de koffer gepakt? Dan is het tijd voor de sleuteloverdracht. Loop voor de sleuteloverdracht alle feiten nog even na. Op deze manier kun je de deur met gerust hart achter je sluiten. Zijn alle belangrijke zaken doorgesproken? Is er een proces-verbaal opgesteld en ondertekend? Zijn er afspraken gemaakt met vrienden en familie? Goed zo. Het enige wat nu nog overblijft is het overdragen van de sleutel!

Wil je nu zeker weten dat alles goed verloopt en direct genieten van je avontuur in het buitenland? Laat het dan gewoon aan ons over. Wij zorgen dat jij het huurbedrag maandelijks op jouw rekening krijgt, en dat je woning bij terugkomst voor je klaarstaat. Precies zoals jij hem hebt achtergelaten! Zorgeloos genieten.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw woning, neem vrijblijvend contact op voor een kennismakingsgesprek.

Contactformulier

Stel uw vraag via onderstaand contactformulier. Wij nemen altijd binnen 24 uur contact met u op.

Ga verder
Elif Dogan

Informatiegesprek

Een informatiegesprek is ten alle tijden vrijblijvend. Wij bespreken uw verhuur wensen en vertellen u graag meer over onze werkwijze.

Ga verder

Geen makelaars- en beheerkosten

Gegarandeerd maandelijkse huurinkomsten

9.3 (100+) Feedback Company