Geen makelaars- en beheerkosten

Gegarandeerd maandelijkse huurinkomsten

9.3 (150+) Feedback Company

Home Interview: “Hubbs maakt traditionele makelaar overbodig”

Interview: "Hubbs maakt traditionele makelaar overbodig"

Hubbs

Ze zijn jong, zitten vol passie en runnen samen een succesvol bedrijf in de verhuur van vastgoed. Een bedrijf met een onderscheidende propositie: het garandeert particulieren en beleggers met een verhuurbare woning gegarandeerde huur. Zelfs bij leegstand! Hubbs fungeert als makelaar, beheerder en huurder ineen. Alle zorgen en het beheer worden kosteloos overgenomen van elke woningverhuurder. Hoe kan Hubbs zo’n harde garantie bieden en maakt het bedrijf de traditionele makelaar inderdaad overbodig? Een interview over kansen zien, het belang van transparantie en persoonlijke dienstverlening.

Geheel verrassend is het niet dat de broers Frank en Ruud Schumacher kozen voor een carrière in het vastgoed. Met een opa die een makelaarskantoor had en een ondernemende vader, stroomt de passie voor vastgoed door hun bloed. Het is 2012 wanneer de broers zich voor het eerst actiever bewegen in de vastgoedbranche. Frank is dan al werkzaam als makelaar en taxateur. Samen kopen ze een woning aan, die ze direct in de verhuur zetten. Het wordt een succes; huisvesting voor buitenlands personeel en expats blijkt schaars. De aanvragen blijven binnenstromen en het balletje gaat rollen. Dit alles in de avonduren en weekenden, naast een reguliere baan. De broers zien een kans die ze niet voorbij willen laten gaan. Ze besluiten het concept verder uit te rollen. De start van Hubbs, een dienstverlener in de woningverhuur gericht op huisvesting van expats, flexwerkers en particulieren

Persoonlijke touch
De naam Hubbs werd door de vader bedacht tijdens een familievakantie. Het geeft dan ook precies de essentie weer van de onderneming: het fungeert als ‘hub’ tussen bedrijven die op zoek zijn naar huisvesting voor personeel en mensen die hun woning tijdelijk of voor een langere periode willen verhuren. “Je hebt veel persoonlijk contact met klanten en voert persoonlijke gesprekken. Dat maakt het werk ontzettend leuk. Daarnaast kunnen we met onze werkwijze onzekerheden wegnemen en echt toegevoegde waarde bieden. Het geeft een goed gevoel om mensen te kunnen helpen wanneer zij bijvoorbeeld een paar jaar naar het buitenland gaan. Ze kunnen vertrekken met de wetenschap dat hun woning goed wordt beheerd.”

Passie voor ondernemen
Ruud vertelt enthousiast verder: “Het is fantastisch om een bedrijf vanaf de grond op te bouwen en helemaal naar je eigen idee vorm te geven. Frank en ik hebben urenlang gesproken over de optimale manier waarop wij klanten van dienst kunnen zijn. Onze gezamenlijke passie voor ondernemen is denk ik ook het succes van Hubbs. Frank is meer praktisch, heeft veel ervaring opgedaan en is register makelaar en taxateur. Daarnaast heeft hij een aantal grote renovaties uitgevoerd. Ik ben juist theoretischer, heb een commerciële achtergrond en weet wat er online speelt. Dit zorgt voor een unieke mix die als basis dient voor ons bedrijf.”

Een vast rendement
Hubbs heeft een ander concept dan de traditionele makelaar op het gebied van verhuur en maakt de makelaar op dit gebied compleet overbodig. Hubbs is makelaar, huurder en beheerder ineen. Het bedrijf huurt woningen, zorgt voor de verhuur en is verantwoordelijk voor het beheer. Daarnaast begeleiden ze klanten bij de aankoop van een woning die bestemd is voor verhuur. Ze kunnen een vast en hoger rendement garanderen ten opzichte van een traditionele makelaar. Bij Hubbs betaalt u namelijk geen makelaarskosten, geen beheerskosten en de uitbetaling van de huur wordt gegarandeerd. Zelfs bij leegstand.

Een win-winsituatie!
Maar hoe kan Hubbs zo’n harde garantie bieden vraag u zich af? Frank legt uit: “Hubbs kan particulieren en beleggers te allen tijden de maandelijkse huur garanderen, doordat we beschikken over een ruim netwerk. Hierdoor hebben wij altijd een passende huurder voor de woning. Dit zijn organisaties die huisvesting zoeken voor hun personeel, expats, maar ook particulieren die tijdelijk een woning willen huren. Zodoende vinden wij op een korte termijn geschikte bewoners. Een win-win situatie!”

Eerlijkheid en duidelijk staan voorop
Wanneer wordt gevraagd naar het geheim van het succes van Hubbs verschijnt er een grote glimlach op de gezichten van Frank en Ruud. “Wij streven altijd naar eerlijkheid en duidelijkheid voor onze klanten. Wij denken vanuit onze eigen belevingswereld. Hoe willen wij iets zelf ervaren of wensen? En precies dat doen we dan ook voor onze klanten. Het is eigenlijk heel simpel. U moet het altijd net een beetje beter doen dan de rest en afspraken nakomen. Dan komt u al een heel eind en blijft er voldoende ruimte over om te ondernemen. Vertrouwen en duidelijkheid is belangrijk. De bouwstenen waaruit een woning bestaan zijn vaak een van de meest waardevolle eigendommen die iemand bezit. Daar wilt u zorgvuldig mee omgaan.”

Een overspannen woningmarkt
De woningmarkt mag wel redelijk overspannen worden genoemd. Frank vertelt: “Natuurlijk worden woningen boven de vraagprijs verkocht en is de rente historisch laag. In steden zoals Rotterdam en Amsterdam is het gekkenwerk. Maar daarbuiten is het echt wel anders. Het is moeilijk te zeggen hoe de markt zich zal ontwikkelen, maar wat ons betreft ziet het toekomstbeeld er goed uit en zijn investeringen in vastgoed nooit een slechte beslissing.”

Toekomstdromen en ambities
Tenslotte, waar ziet het bedrijf zichzelf over vijf jaar, zijn er nog ambitieuze toekomstdromen? Dromen en ideeën hebben de heren genoeg, maar de basis mag nu eerst stabiel doorgroeien. Ruud: “Wij hebben een jong en fris team, zitten vol energie en we willen heel veel klanten helpen met het verhuren van hun woning. Er is nog genoeg ruimte om binnen ons huidige concept te groeien. Waar we over vijf jaar staan vind ik lastig te zeggen. De huizenmarkt en vraag naar huisvesting kan zomaar veranderen en daar moet u dan als ondernemer weer op inspelen. Wij hebben veel affiniteit en kennis in de online wereld. Wellicht dat wij over een aantal jaar wel meer op online in gaan zetten. Maar we hebben absoluut geen ambities om een tweede Airbnb te worden. Wij geloven in persoonlijk contact en willen onze klanten volledig ontzorgen. Voorlopig genoeg uitdagingen!”

Hubbs is in heel Nederland actief op zoek naar particulieren en/of beleggers die over een woning of meerdere woningen beschikken om het huuraanbod verder uit te breiden. Binnenkort uw woning verhuren? Wilt u meer weten over de dienstverlening van Hubbs? Kijk dan op www.hubbs.nl of neem persoonlijk contact op via het contactformulier of telefonisch 085 1303 871.


Hubbs in het kort
Hubbs is opgericht door de broers Frank en Ruud Schumacher en gevestigd in Alblasserdam. Het bedrijf fungeert als makelaar, verhuurder en beheerder ineen. Hierdoor wordt de tussenkomst van een traditionele makelaar overbodig. Hubbs huurt uw woning en garandeert maandelijkse huurinkomsten, zelfs bij leegstand. Dankzij een uitgebreid netwerk en meer dan 10 jaar ervaring in de vastgoedmarkt weet Hubbs op korte termijn de geschikte en betrouwbare bewoners te vinden voor uw woning. Bewoners worden van te voren gescreend en dienen aan strikte voorwaarden te voldoen. Door het duidelijke verhuurproces kan de woning binnen 7 dagen worden verhuurd. Daarnaast neemt Hubbs het volledige financiële en technische beheer over. De woning wordt regelmatig gecontroleerd en klein onderhoud wordt indien nodig (kosteloos) uitgevoerd.

Contactformulier

Stel uw vraag via onderstaand contactformulier. Wij nemen altijd binnen 24 uur contact met u op.

Ga verder
Elif Dogan

Informatiegesprek

Een informatiegesprek is ten alle tijden vrijblijvend. Wij bespreken uw verhuur wensen en vertellen u graag meer over onze werkwijze.

Ga verder

Geen makelaars- en beheerkosten

Gegarandeerd maandelijkse huurinkomsten

9.3 (150+) Feedback Company