Geen makelaars- en beheerkosten

Gegarandeerd maandelijkse huurinkomsten

9.3 (150+) Feedback Company

Home Investeren in vastgoed; kopzorgen of ideale kans?

Investeren in vastgoed; kopzorgen of ideale kans?

Woning verhuren

Met een huizenmarkt die vol in ontwikkeling is, is investeren in vastgoed voor veel particulieren een interessant idee. Met name in de Randstad is de afgelopen jaren het aantal woningen dat in het bezit is van particuliere beleggers enorm gestegen. In toeristische steden worden woningen voornamelijk voor een kortere periode verhuurd via de bekende boeking sites. Ook in het middensegment is een toename merkbaar.

In cijfers: 
  • In 2018 waren er 8 miljoen woningen in Nederland
  • 42% daarvan was een huurwoning
  • In totaal verhuurden particuliere verhuurders 475.000 woningen
  • Dat is 6% van de woningvoorraad


Meer rendement maakt het interessant

Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek blijkt dat in 2018 zeker 80% van de particuliere verhuurders 1 woning verhuren. Voor veel particulieren beleggers is de voornaamste reden om te investeren in vastgoed om meer rendement te behalen, Een andere reden is om te sparen voor de toekomst of als aanvulling op het pensioen. “De maandelijkse huurinkomsten van mijn huis zijn een stabiele inkomstenbron. Zeker in deze tijd is het interessant om verder te kijken naar een volgende woning om te verhuren als aanvulling op ons pensioen”, aldus Willem (Rozenburg).

Meer zorgen bij het verhuren

Al lijkt het verhuren van een woning een ideale kans, veel particulieren ervaren ook dat deze investeringen niet altijd zonder kopzorgen gaan. Leegstand van een aantal weken, onvoorziene onderhoudswerkzaamheden of huur dat achterblijft, zijn slechts enkele voorbeelden waar verhuurders mee te maken hebben. “Dat vraagt veel energie en tijd en naast een drukke baan is het een behoorlijke uitdaging dat op een goede en snelle manier op te lossen. Het is verstandig om vooraf goed na te denken over dit soort zaken. Wilt ue een woning verhuren voor recreatiedoeleinden voor een aantal dagen? Of een woning voor een aantal jaren verhuren aan 1 partij? Dat laatste was voor mij een bepalende factor om te kiezen voor een investering in vastgoed”, vertelt Willem.

Een ideale kans; gaan voor een win-winsituatie

Met verschillende geluiden kan het voor particuliere beleggers verschillende vraagtekens oproepen. Levert de investering voldoende op? Kom ik niet voor verrassingen te staan? Hubbs zorgt met haar concept als makelaar, huurder en beheerder ineen, dat een investering in vastgoed zonder kopzorgen kan verlopen. Door particulieren vakkundig te begeleiden en te adviseren bij de aankoop van vastgoed die bestemd is voor verhuur, worden vraagtekens weggenomen. Daarnaast kan Hubbs de maandelijkse huur garanderen, doordat zij beschikken over een ruim netwerk. Hierdoor is er altijd een passende huurder voor de woning. Zorgen rondom beheer worden uit handen genomen dankzij een team van specialisten die maandelijks inspecties uitvoeren. Kleine onderhoudszaken worden opgepakt en afgestemd met de verhuurder. “Wij hebben weinig tot geen omkijken doordat het beheer volledig wordt overgenomen; en dat is heel prettig.”

Meer weten?
Wilt u meer weten over het fiscale stuk van investeren in vastgoed? Bekijk dan het volgende artikel “Uw woning verhuren – zo werkt het fiscaal

Contactformulier

Stel uw vraag via onderstaand contactformulier. Wij nemen altijd binnen 24 uur contact met u op.

Ga verder
Elif Dogan

Informatiegesprek

Een informatiegesprek is ten alle tijden vrijblijvend. Wij bespreken uw verhuur wensen en vertellen u graag meer over onze werkwijze.

Ga verder

Geen makelaars- en beheerkosten

Gegarandeerd maandelijkse huurinkomsten

9.3 (150+) Feedback Company