Geen makelaars- en beheerkosten

Gegarandeerd maandelijkse huurinkomsten

9.3 (150+) Feedback Company

Home Wat brengt Prinsjesdag huiseigenaren in 2019?

Wat brengt Prinsjesdag huiseigenaren in 2019?

Ook dit jaar hield EenVandaag het jaarlijkse Prinsjesdag Onderzoek. Waar ruim 47% vorig jaar aangaf een verbetering te bemerken in de huizenmarkt, vielen de resultaten dit jaar tegen. Enkel een kwart van de 17.000 ondervraagden gaf aan vertrouwen te hebben in de huidige markt, terwijl de overige ondervraagden duidelijk hun twijfels hadden. De prijzen voor een koopwoning zijn te hoog, en dit resulteert in minder jonge kopers en meer huurders. Ook het fiscale pakket dat vorige week op Prinsjesdag gepresenteerd werd had nog een aantal verrassingen voor de vastgoedsector. Wat heeft het jaar 2019 ons financieel te bieden, en welke invloed heeft dit op de vastgoedsector?

Een groeiende economie
We beginnen met goed nieuws. De economie zal naar verwachting in 2019 met 2,6 procent gaan groeien. Dit betekent natuurlijk dat de draagkracht van nieuwe huurders groter wordt. De gemiddelde Nederlander zal in 2019 zo’n 1,5 procent meer te besteden hebben; en dat is niet slecht!

De belastingheffing over inkomen gaat omlaag
Voor veel mensen zal ook de belastingheffing komend jaar verlaagd worden. Op dit moment bedraagt de heffing over een inkomen vanaf €68.507 zo’n 52%. In 2019 zal de heffing over dit inkomen verlaagd worden naar 49,5%. Het inkomen tot dit bedrag zal belast worden met 36,9%.

Maandelijkse lasten zullen stijgen
Maar hoewel de bestedingsruimte in 2019 groter wordt, groeien ook de kosten gewoon mee. Het percentage (6%) van de lage BTW zal stijgen naar 9%; wat vooral gemerkt zal worden in de supermarkt. Het maakt de dagelijkse boodschappen 3% duurder dan voorheen. Ook de energierekening en zorgverzekeringen zullen in 2019 gaan stijgen. Het ministerie van Volksgezondheid verwacht dat de premie voor de zorgverzekering ruim €10 per maand duurder zal worden.

Verlies fiscaal voordeel hypotheekrenteaftrek
Valt uw inkomen in de hoogste belastingschijf? Dan zal uw fiscaal voordeel met betrekking tot de hypotheekrenteaftrek in 2019 dalen. Waar dit tarief in 2018 nog op 49,5% zit, wordt dit in 2019 verlaagd naar 49%. De komende jaren zal dit percentage gestaag blijven dalen totdat u anno 2023, de betaalde hypotheekrente maximaal kunt aftrekken tegen een percentage van 37%.

Hogere hypotheek met NHG
Maar er is gelukkig nog meer goed nieuws. De maximale hypotheek met NHG is tegenwoordig namelijk gekoppeld aan de huidige staat van de markt, en wordt berekend aan de hand van de gemiddelde huizenprijzen. Gezien de huizenprijzen de laatste maanden flink zijn gestegen, zal ook de maximale hoogte van de NHG hypotheek stijgen. Waar het maximum op dit moment op €265.000 ligt, komt dit bedrag in 2019 waarschijnlijk dichter bij de €295.000.

Een goed vooruitzicht op 2019
Over het algemeen ziet het er dus naar uit dat 2019 een positief jaar gaat worden voor de vastgoedbranche. Met een bestedingsruimte die met een percentage van wel 1,5% groeit, een groeiende economie en een verlaagde belastingheffing, zijn de mogelijkheden groot. Een ideaal moment om uw dromen waar te maken.

Zorgeloos uw woning verhuren
Droomt u al jaren van een avontuur in het buitenland en is het tijd om deze dromen eindelijk waar te maken? Hubbs neemt de (tijdelijke) verhuur van uw woning voor u over. U betaalt geen makelaarskosten en geen beheerskosten, en wij verzekeren maandelijks de huur; ook bij leegstand. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend informatie gesprek!

Contactformulier

Stel uw vraag via onderstaand contactformulier. Wij nemen altijd binnen 24 uur contact met u op.

Ga verder
Elif Dogan

Informatiegesprek

Een informatiegesprek is ten alle tijden vrijblijvend. Wij bespreken uw verhuur wensen en vertellen u graag meer over onze werkwijze.

Ga verder

Geen makelaars- en beheerkosten

Gegarandeerd maandelijkse huurinkomsten

9.3 (150+) Feedback Company