Geen makelaars- en beheerkosten

Gegarandeerd maandelijkse huurinkomsten

9.3 (150+) Feedback Company

Home Wat is een verhuurhypotheek?

Wat is een verhuurhypotheek?

woning verhuren

Wat is een verhuurhypotheek?

Met een verhuurhypotheek, ook wel bekend als een investeringshypotheek of verhuurdershypotheek, kunt u een woning financieren met als doel om deze te verhuren. Een verhuurhypotheek kan een oplossing zijn als u van plan bent om uw huidige woning te verhuren nadat u een nieuwe woning heeft gekocht. Ook als u een tweede woning koopt die u wilt verhuren, heeft u een verhuurhypotheek nodig.

Een verhuurhypotheek is een lening die specifiek is ontworpen voor de aankoop van een woning met als doel deze te verhuren. In tegenstelling tot een hypotheek voor een eigen woning, waarbij de gekochte woning vaak dient als de primaire verblijfplaats van de kredietnemer, wordt een verhuurhypotheek gebruikt voor het investeren in vastgoed. Het belangrijkste doel is het genereren van huurinkomsten.

Zo werkt een verhuurhypotheek

Het aanvraagproces van een verhuurhypotheek lijkt op dat van een reguliere hypotheek, maar er is een belangrijk verschil. Kredietverstrekkers beoordelen de potentiële huurinkomen van het vastgoed. Dit betekent dat het vastgoed zelf een belangrijke rol speelt in het goedkeuringsproces.

De maximale hoogte van de verhuurhypotheek hangt af van verschillende factoren, waaronder uw financiële situatie, de huurpotentie van uw woning of appartement en de voorwaarden van de geldverstrekker. Wilt u meer weten over de financieringsmogelijkheden en de actuele rentestanden van een  verhuurhypotheek? Dan kunt u terecht bij bekende vastgoedbanken, zoals SolidBri, RNHB, Nestr en De Nederlandse.

Een tweede huis kopen voor verhuur

Investeren in vastgoed is een slimme zet. Het biedt u een tastbare vorm van beleggen. De waarde van vastgoed is continu gestegen en experts verwachten dat deze trend zich zal voortzetten. Dit omdat vastgoedinvesteringen relatief risico-arm zijn. Bovendien kunt u naast de waardevermeerdering van uw woning ook maandelijkse huurinkomsten verwachten, wanneer u uw woning verhuurt aan Hubbs. Investeren in vastgoed is een slimme zet. Het biedt u een tastbare vorm van beleggen.

Uit vermogen box 3

Als u uw woning wilt verhuren, is het belangrijk om te weten hoe dit fiscaal werkt. Wanneer u uw woning verhuurt, heeft dit gevolgen voor uw belastingaangifte en uw vermogenspositie in Box 3. In Box 3. wordt de belasting geheven over het vermogen dat u bezit, waaronder onroerend goed. De waarde van de verhuurde woning wordt gewaardeerd op de WOZ-waarde van het voorgaande jaar. Als de woning niet op 1 januari van het belastingjaar in uw bezit was, wordt de waarde berekend naar rato van het aantal dagen dat u eigenaar was. Als u een hypotheek heeft op de verhuurde woning, wordt de waarde van de woning verminderd met de eventuele hypotheekschuld. Het nettobedrag wordt dan meegenomen in de berekening van uw vermogen in Box 3.

Waar moet u op letten bij het verhuren van uw woning

Bij het verhuren van uw eigen woning zijn er verschillende belangrijke aspecten waar u rekening mee moet houden. Hier zijn enkele essentiële zaken waar u op moet letten:

Huurprijs 

Onderzoek de huurmarkt in uw regio om een realistische huurprijs voor uw woning te bepalen. Overweeg factoren zoals de locatie, grootte, voorzieningen en de algemene staat van de woning. Een te hoge huurprijs kan potentiële huurders afschrikken, terwijl een te lage huurprijs uw rendement beïnvloedt. Benieuwd naar de huurprijs voor uw woning? Wij berekenen de huurprijs op basis van data en sturen u een gratis huurwoning rapport. 

Huurprijs berekening?

  • Download gratis huurwoning rapport

Huurdersselectie

Wanneer u ervoor kiest om uw woning te verhuren, is het belangrijk om zorgvuldig huurders te selecteren. Zo zorgt u ervoor dat u betrouwbare en verantwoordelijke huurders in uw tweede woning heeft. Wanneer u uw woning via Hubbs verhuurt, hoeft u zich geen zorgen te maken over het selecteren van huurders. Wij voeren een grondige screening uit, waarbij we referenties controleren, inkomens verifiëren en een achtergrondcontrole uitvoeren om potentiële risico’s te minimaliseren.

Huurcontract

Voor het verhuren van uw woning is het noodzakelijk om een huurcontract op te stellen waarin alle voorwaarden en afspraken tussen u en de huurder worden vastgelegd. Als u uw woning gaat verhuren via Hubbs wordt u volledig ontzorgt. Hubbs huurt uw woning. De huurovereenkomst is dan ook tussen u en Hubbs. De huurovereenkomst bevat de onderlinge gemaakte afspraken, zoals: de looptijd van het contract, de hoogte van de huurprijs, het beheer en de afgesproken opzegtermijn.

Huurbescherming

Bij het verhuren van uw woning is het belangrijk om te letten op huurbescherming, omdat dit de rechten van de huurder beschermt en beperkingen kan opleggen aan het beëindigen van het huurcontract. Als u ervoor kiest om uw woning zelf te verhuren, loopt u het risico dat huurbescherming het moeilijk maakt om het huurcontract te beëindigen, zelfs als er problemen ontstaan. Dit kan leiden tot langdurige juridische processen en mogelijk verlies van huurinkomsten.

Bij Hubbs bieden we de mogelijkheid voor een tijdelijke huurovereenkomst van minimaal 12 maanden, hierbij doen we afstand van de huurbescherming. Bij een huurcontract voor bepaalde tijd loopt het contract tot aan de afgesproken datum. Wanneer de huurovereenkomst is overgegaan naar onbepaalde tijd hanteren wij een opzegtermijn van 3 maanden. Deze constructie voor tijdige woningverhuur kunnen we vanuit Hubbs aanbieden, omdat wij alleen zakelijk verhuren aan bedrijven voor de huisvesting van expats en buitenlandse werknemers voor korte termijn.

De voordelen van woningverhuur

Het verhuren van uw woning brengt diverse voordelen met zich mee. Zo kunt u uw huidige woning aanhouden als u een nieuwe woning heeft gekocht, om zo een extra inkomstenbron te genereren. Daarnaast draagt het verhuren van uw woning bij aan het opbouwen van uw vermogen voor de lange termijn. Met de inkomsten die u krijgt in de vorm van huur kunt u zelf de hypotheek aflossen. De waarde van uw woning waarschijnlijk toe, waardoor uw vermogen geleidelijk groeit.  Daarnaast ontvangt u bij Hubbs 28% meer rendement in vergelijking met een traditionele makelaar, waardoor u ook indirect rendement heeft.

Wilt u meer weten over de voordelen van het verhuren van uw woning? Vraag dan een gratis informatiegesprek aan. Een informatiegesprek is te allen tijde vrijblijvend. Wij bespreken uw wensen en vertellen u graag meer over onze werkwijze.

Wat kan Hubbs voor u betekenen?

Wij huren uw woning, garanderen de maandelijkse huur en zorgen voor het volledige beheer. Bij Hubbs betaalt u geen makelaarskosten en beheerkosten. Hierdoor heeft u een hoger rendement en kunt u zorgeloos verhuren. 
Bereken hier uw rendement. Wilt u meer weten over het verhuren van uw woning via Hubbs? Neem dan contact op met een van onze verhuurmakelaars.

LEES OOK: Een woning kopen om te verhuren kan niet met een eigen woning hypotheek

Contactformulier

Stel uw vraag via onderstaand contactformulier. Wij nemen altijd binnen 24 uur contact met u op.

Ga verder
Elif Dogan

Informatiegesprek

Een informatiegesprek is ten alle tijden vrijblijvend. Wij bespreken uw verhuur wensen en vertellen u graag meer over onze werkwijze.

Ga verder

Geen makelaars- en beheerkosten

Gegarandeerd maandelijkse huurinkomsten

9.3 (150+) Feedback Company