Geen makelaars- en beheerkosten

Gegarandeerd maandelijkse huurinkomsten

9.3 (150+) Feedback Company

Home Veelgestelde vragen

Antwoord op veelgestelde vragen!

Woning verhuren fiscaal

Veelgestelde vragen

 • Wie is Hubbs?

  Hubbs Verhuur Zeker is onderdeel van Hubbs en onderscheidt zich als huurder en beheerder van de traditionele makelaar. Met een breed netwerk en ruim 10 jaar ervaring in het vastgoed, weten wij onze heldere dienstverlening aan te bieden middels een gemakkelijk verhuurproces. De naam Hubbs is ontstaan vanuit onze rol als schakel tussen vraag en aanbod. Hubbs gaat graag samen met u op zoek naar de beste mogelijkheden voor uw woning.

 • Voor wie is Hubbs bedoeld?

  Hubbs is voor iedereen die zijn woning zorgeloos wil verhuren voor een hoger en vast rendement. Wij werken voor zowel beleggers als particulieren.

  Hubbs huurt woningen in Zuid-Holland, Noord-Holland, Brabant, Almere, Lelystad en aan de linkerkant van Utrecht. Wij zijn niet actief in Groningen, Frieland, Drenthe, Overijssel, Limburg en Zeeland.

 • Op welke manier kan ik in contact komen met jullie?

  Op werkdagen zijn wij telefonisch of per email bereikbaar van 08:30 tot 17:30 uur op het telefoonnummer 085-1303871 of stel uw vraag via het contactformulier. Wij nemen altijd binnen 24 uur contact met u op.

  Voor storingen en calamiteiten zijn wij van maandag t/m zondag (8:30 – 22:00) te bereiken op: +31(0)85-1304257 of beheer@hubbs.nl.
 • Waarom zou ik mijn woning aan Hubbs verhuren?

  Bij Hubbs betaalt u geen makelaarskosten en beheerkosten. Wij verzekeren maandelijks de huur, ook bij leegstand. Hierdoor heeft u een hoger rendement en kunt u zorgeloos verhuren. Tevens zorgen wij voor het financiële- en technische beheer.

 • De nieuwe middenhuur regulering: Hubbs biedt mogelijkheden

  Hubbs verhuurt voor korte termijn aan de zakelijke markt voor de huisvesting van expats en buitenlandse medewerkers. Ondanks de nieuwe regulering van het WWS-stelsel, zien wij vele mogelijkheden. Neem contact op met ons en ontdek de voordelen van het verhuren van uw woning via Hubbs.

  De verhuurprijzen in Nederland worden bepaald aan de hand van het woningwaarderingsstelsel (WWS) of terwijl het ‘puntensysteem’. Het aantal punten wordt gebaseerd op diverse criteria, waaronder de ligging, oppervlakte en WOZ-waarde. Het totale aantal punten bepaalt de maximale huurprijs die de verhuurder mag vragen, waardoor huurders worden beschermd tegen hoge huurprijzen. Lees er hier meer over. Tevens zorgen wij voor het financiële- en technische beheer.

 • Wat is het WWS-stelsel?

  De verhuurprijzen in Nederland worden bepaald aan de hand van het woningwaarderingsstelsel (WWS) of terwijl het ‘puntensysteem’. Het aantal punten wordt gebaseerd op diverse criteria, waaronder de ligging, oppervlakte en WOZ-waarde. Het totale aantal punten bepaalt de maximale huurprijs die de verhuurder mag vragen, waardoor huurders worden beschermd tegen hoge huurprijzen. Naast het woningwaarderingsstelsel heeft de schaarste aan beschikbare woningen en stijgende prijzen bij nieuwbouw ook invloed op de huurprijzen. Lees hier meer over de nieuwe middenhuur regulering.

  Hubbs verhuurt voor korte termijn aan de zakelijke markt voor de huisvesting van expats en buitenlandse medewerkers. Ondanks de nieuwe regulering van het WWS-stelsel, zien wij mogelijkheden. Neem contact op met ons en ontdek de voordelen van het verhuren van uw woning via Hubbs.

  Bij Hubbs garanderen we een hoger en vast rendement ten opzichte van een traditionele makelaar of wanneer u uw woning zelf verhuurt. Door ons ruime netwerk hebben wij altijd een passende huurder voor uw woning. Bij Hubbs garanderen we altijd de maandelijkse huur, zelfs bij tijdelijk leegstand. Daarnaast kunt u altijd een vrijblijvend kennismakingsgesprek aanvragen, waarin we uitgebreid meer vertellen over onze werkwijze.

  Zelf uw huurprijs berekenen? Download hier gratis uw huurprijs indicatie op basis van data.

 • Het lijkt te mooi om waar te zijn. Wat is het addertje onder het gras?

  Nee, er zitten geen addertjes onder het gras. Wij garanderen de maandelijkse huur, ook bij leegstand. U betaalt ons geen makelaarskosten en beheerkosten.

  Wij huren uw woning en bieden uw woning aan bij ons ruime netwerk. Dit zijn organisaties die huisvesting zoeken voor expats en buitenlandse werknemers. Onze diensten kunnen wij u kosteloos aanbieden, omdat wij onze dienstverlenging doorberekenen aan de organisaties binnen ons netwerk. Op deze manier kunnen wij ten alle tijden de maandelijkse huur garanderen.

 • Wat is het verdienmodel van Hubbs?

  Wij bieden uw woning aan bij ons ruime netwerk. Dit zijn organisaties die huisvesting zoeken voor expats en buitenlandse werknemers die tijdelijk een woning willen huren. Onze diensten kunnen wij u kosteloos aanbieden, omdat wij onze dienstverlenging doorberekenen aan de organisaties binnen ons netwerk. Op deze manier kunnen wij ten alle tijden de maandelijkse huur garanderen en heeft u een hoog en vast rendement.

 • Waarom kunnen jullie de huur wel garanderen en zelfs bij leegstand?

  Door ons ruime netwerk van opdrachtgevers (bedrijven) hebben wij altijd een passende huurder voor uw woning. Hierdoor kunnen wij leegstand voorkomen en de maandelijkse huur voor u garanderen.

 • Hoe hoog is mijn rendement?

  Wij garanderen een hoger en vast rendement ten opzichte van een traditionele makelaar of wanneer u de woning zelf verhuurt. U betaalt bij ons namelijk geen makelaarskosten, geen beheerskosten en heeft geen leegstand. Benieuwd naar de huur per maand voor uw woning en hoe wij u volledig kunnen ontzorgen? Bereken uw voordeel!

 • Hoe berekenen jullie de maandelijkse huurprijs?

  De verhuurprijs is gebaseerd op uw wensen en eigenschappen van uw woning, zoals de ligging, oppervlakte, het aantal kamers, huurprijzen uit de omgeving, huidige verhuurmarkt, etc. Bij de woningopname wordt er aan de hand van uw wensen en de eigenschappen van de woning een huurvoorstel gemaakt.

  Zelf uw huurprijs berekenen? Download hier gratis uw huurprijs indicatie op basis van data.

 • Huurprijs berekenen op basis van data?

  Huurprijs berekenen? Download hier gratis uw huurprijs indicatie op basis van het ERV-model en referenties.

  Het ERV-model

  De meest ideale huurprijs wordt bepaald aan de hand van het ERV (Estimated Rent Value)-model. Dit model neemt alle factoren die invloed hebben op de huurprijs mee. Hierbij kunt u denken aan zaken als oppervlakte, buurt, demografie, enzovoorts. Niet alle factoren hebben echter in dezelfde mate invloed op de huurprijs. Uniek aan het ERV-model is, dat de mate van invloed wordt meegenomen in de berekening. Op deze manier is de berekening zo secuur en realistisch mogelijk.

  Referenties

  Naast het ERV-model wordt de meest ideale huurprijs gebaseerd op referentietransacties: vergelijkbare woningen die in de afgelopen periode zijn verhuurd. De huurprijs en kenmerken van die woningen worden vergeleken met de desbetreffende woning.

 • Van wie ontvang ik de maandelijkse huur?

  U ontvangt de huur van Hubbs, zoals in de huurovereenkomst is overeengekomen. Hubbs garandeert een tijdige betaling van de huur en de borg op de afgesproken datum. De eerste huurbetaling en borg worden voor de ingangsdatum van het huurcontract en de sleuteloverdracht op uw rekening overgemaakt.

 • Wanneer ontvang ik de huur en borg?

  De eerste huurbetaling en borg worden voor de ingangsdatum van het huurcontract en de sleuteloverdracht op uw rekening overgemaakt. Daarna ontvangt u de maandelijkse huur op de afgesproken datum.

 • Hoeveel borg betaalt Hubbs?

  Wij hanteren één maand borg en deze ontvangt u voor de sleuteloverdracht op uw rekening.

 • Wat is de minimale huurperiode?

  Hubbs huurt uw woning minimaal voor 12 maanden tot onbepaalde tijd. De huurperiode is bespreekbaar en zal uiteraard worden opgenomen in de huurovereenkomst.

 • Hoe kan ik het huurcontract opzeggen?

  Bij Hubbs bieden we de mogelijkheid voor een tijdelijke huurovereenkomst van minimaal 12 maanden. Hierbij doen we afstand van de huurbescherming. Bij een huurcontract voor bepaalde tijd loopt het contract tot aan de afgesproken datum. Wanneer de huurovereenkomst is overgegaan naar onbepaalde tijd hanteren wij een opzegtermijn van 3 maanden. Deze constructie voor tijdige woningverhuur kunnen we vanuit Hubbs aanbieden, omdat wij zakelijk verhuren aan expats en buitenlandse werknemers voor korte termijn.

  Wij hanteren flexibele opzegmogelijkheden en spreken af dat u de huurovereenkomst te allen tijde mag opzeggen met inachtneming van de afgesproken opzegtermijn. Wij zorgen dat uw woning wordt opgeleverd op de afgesproken datum en weer in de staat wordt teruggebracht zoals wij deze van u hebben gehuurd.

  Zo helpen we u ondanks de afschaffing van tijdelijke huurovereenkomsten, graag met het verhuren van uw woning. Neem gerust contact met ons op om meer informatie te krijgen over tijdelijke verhuur.

 • Wie is de huurder van mijn woning?

  Hubbs is uw huurder en zorgt voor geschikte bewoners van de woning. Hubbs screent en selecteert de geschikte bewoners die aan strikte voorwaarden dienen te voldoen. Wij zorgen voor het volledige beheer van uw woning, zodat u zorgeloos kunt verhuren.

 • Welke opzegtermijn hanteren jullie?

  Bij een huurcontract voor bepaalde tijd loopt het contract tot aan de afgesproken datum. Wanneer de huurovereenkomst is overgegaan naar onbepaalde tijd hanteren wij een opzegtermijn van 3 maanden.

 • Is het mogelijk om mijn woning tijdelijk te verhuren?

  Bij Hubbs bieden wij de mogelijkheid voor een tijdelijke huurovereenkomst van minimaal 12 maanden. Hierbij doen we afstand van de huurbescherming. Bij een huurcontract voor bepaalde tijd loopt het contract tot aan de afgesproken datum.

  Wanneer de huurovereenkomst is overgegaan naar onbepaalde tijd hanteren wij een opzegtermijn van 3 maanden. Deze constructie voor tijdige woningverhuur kunnen we vanuit Hubbs aanbieden, omdat wij zakelijk verhuren voor de korte termijn.

  Zo helpen we u ondanks de afschaffing van tijdelijke huurovereenkomsten, graag met het verhuren van uw woning. Neem gerust contact met ons op om meer informatie te krijgen over tijdelijke verhuur.

 • Hoe zit het met huurbescherming?

  Hubbs hanteert flexibele opzegmogelijkheden en spreekt af dat u de huurovereenkomst te allen tijde mag opzeggen met inachtneming van de afgesproken opzegtermijn.

  Heeft u vragen over huurbescherming en overeenkomsten? Wilt u precies weten hoe dit bij ons geregeld is en wat de mogelijkheden zijn? Neem dan contact met ons op, wij leggen het u graag uit.

  LEES HIER: Het einde van tijdelijke huurovereenkomsten: Hubbs biedt uitkomst

 • Het einde van tijdelijke huurovereenkomsten: Hubbs biedt uitkomst

  Bij Hubbs bieden we de mogelijkheid voor een tijdelijke huurovereenkomst van minimaal 12 maanden. Hierbij doen we afstand van de huurbescherming. Bij een huurcontract voor bepaalde tijd loopt het contract tot aan de afgesproken datum. Wanneer de huurovereenkomst is overgegaan naar onbepaalde tijd hanteren wij een opzegtermijn van 3 maanden. Deze constructie voor tijdige woningverhuur kunnen we vanuit Hubbs aanbieden, omdat wij zakelijk verhuren aan expats en buitenlandse werknemers voor korte termijn.

  Wij hanteren flexibele opzegmogelijkheden en spreken af dat u de huurovereenkomst te allen tijde mag opzeggen met inachtneming van de afgesproken opzegtermijn. Wij zorgen dat uw woning wordt opgeleverd op de afgesproken datum en weer in de staat wordt teruggebracht zoals wij deze van u hebben gehuurd.

  Zo helpen we u ondanks de afschaffing van tijdelijke huurovereenkomsten, graag met het verhuren van uw woning. Neem gerust contact met ons op om meer informatie te krijgen over tijdelijke verhuur.

 • Hoe wordt het beheer van mijn woning gedaan?

  Technisch beheer
  Wij zorgen voor het technische- en financiële beheer. Hubbs screent en selecteert de geschikte bewoners die aan strikte voorwaarden dienen te voldoen. Zo zorgen wij dat uw woning netjes wordt bewoond.
  Onze inspecteurs zullen uw woning maandelijks controleren en indien gewenst zullen wij u informeren over onze bevindingen. Mocht er onderhoud tijdens de gehuurde periode nodig zijn, dan zullen wij dit in overleg met u oplossen. De kleine reparaties zoals beschreven in het huurcontract nemen wij voor onze rekening en lossen wij zo snel mogelijk voor u op.

  Financieel beheer
  Wij garanderen u maandelijks de huur op de afgesproken datum. De eerst huurtermijn en borg worden voor de ingangsdatum van het contract aan u overgemaakt op uw rekening. Hubbs zorgt altijd voor de betaling op de 1e dag van de maand. Hierdoor heeft u geen omkijken naar de huurbetalingen.

 • Wie zijn de bewoners van de woning?

  Hubbs huurt uw woning en biedt uw woning aan bij ons ruime netwerk. Denk aan organisaties die huisvesting zoeken voor buitenlandse medewerkers of expats. Wij hanteren een strikt beleid binnen ons netwerk zodat wij de betrouwbaarheid en kwaliteit van onze diensten kunnen waarborgen.

 • Wie regelt het onderhoud van mijn woning?

  Mocht er onderhoud tijdens de gehuurde periode nodig zijn, dan wordt dit in
  overleg met u opgelost. Reparaties en (klein) onderhoud zoals beschreven in de huurovereenkomst zullen wij voor onze rekening nemen.

  Wij zullen twee keer per jaar grondig tuinonderhoud uitvoeren (winter- en zomer klaar). Tijdens de maandelijks controles zullen wij eventueel extra (klein) tuinonderhoud uitvoeren. 

 • Hoe wordt mijn woning gecontroleerd?

  Onze inspecteurs zullen uw woning maandelijks controleren en indien gewenst zullen wij u informeren over onze bevindingen. Tijdens de maandelijkse controle zal uw woning op verschillende punten zowel binnen als buiten worden geïnspecteerd. 

  Mocht er onderhoud tijdens de gehuurde periode nodig zijn, dan wordt dit in
  overleg met u opgelost. Reparaties en onderhoud zoals beschreven in de huurovereenkomst zullen wij voor onze rekening nemen.

 • Wie kan ik benaderen bij vragen, storingen of calamiteiten?

  Voor onverwachte storingen en calamiteiten zijn wij van maandag t/m zondag (8:30 – 22:00) te bereiken op: +31(0)85-1304257 of beheer@hubbs.nl.

  Bij vragen of problemen kunt u ook altijd contact opnemen. Wij vinden transparantie belangrijk. Daarom houden wij u van alle ontwikkelingen rondom uw woning op de hoogte. 

 • In welke regio moet de woning liggen om te verhuren?

  Hubbs huurt woningen in Zuid-Holland, Noord-Holland, Brabant, Almere, Lelystad en aan de linkerkant van Utrecht. Wij komen graag bij u langs voor een woningopname of een vrijblijvende kennismaking.

  Hubbs is niet actief in Groningen, Frieland, Gelderland, Drenthe, Overijssel, Limburg en Zeeland.

 • In welke staat moet de woning verkeren om in aanmerking te komen?

  Het maakt ons niet uit in welke staat uw woning verkeerd. Hubbs heeft alle expertise en middelen in huis om uw woning in goede verhuurbare staat te brengen. Onze voorkeur gaat uit naar een volledig gestoffeerde woning met 3 á 5 slaapkamers. Meubels en verdere inrichting hoeven niet aanwezig te zijn.

 • In welke staat krijg ik mijn woning weer terug?

  Wij zorgen dat uw woning wordt opgeleverd op de afgesproken datum en weer in dezelfde staat wordt opgeleverd zoals wij deze van u hebben gehuurd. Behoudens normale slijtage en gebruikerssporen.

  De aanvangsstaat wordt opgenomen in een proces-verbaal van oplevering. Aan het einde van de huurovereenkomst dient deze beschrijving als een bewijsmiddel dat aangeeft in welke toestand of staat de gehuurde woning zich bij het aangaan van de huurovereenkomst bevond.

 • Wat zijn de mogelijkheden met gas, licht, water en overige zaken?

  De contracten voor gas, water en elektriciteit worden gedurende de looptijd door ons overgenomen. 

 • Uw woning verhuren - hoe werkt het fiscaal?

  Staat u op het punt om een koophuis te verhuren? Omdat u gaat samenwonen en uw woning kunt verhuren? Of omdat u voor een langere periode naar het buitenland vertrekt? Wat de situatie ook is, het is raadzaam om vooraf stil te staan bij de fiscale gevolgen als het gaat om het verhuren van een koopwoning en hoeveel belasting u betaalt.

  Hubbs vertelt in deze blog meer over de wijzigingen en welke regelingen vanuit de belasting hiervoor gelden. 

 • Welke huurovereenkomst gebruiken jullie?

  Wij gebruiken een ROZ – model Huurovereenkomst Woonruimte en de Algemene Bepalingen Woonruimte. Dit is een veel gebruikte huurovereenkomst in Nederland.

  Bij Hubbs bieden wij de mogelijkheid voor een tijdelijke huurovereenkomst van minimaal 12 maanden. Bij een huurcontract voor bepaalde tijd loopt het contract tot aan de afgesproken datum. Wanneer de huurovereenkomst is overgegaan naar onbepaalde tijd hanteren wij een opzegtermijn van 3 maanden. Deze constructie voor tijdige woningverhuur kunnen we vanuit Hubbs aanbieden, omdat wij zakelijk verhuren voor de korte termijn.

 • Waar kan ik ervaringen en beoordelingen vinden over Hubbs?

  Wij vragen al onze verhuurders om een review achter te laten via Feedback Company, een onafhankelijk feedback platform.

  Lees hier meer over de ervaringen van onze klanten en hoe zij de samenwerking en onze diensten beoordelen.

 • Wie is er verantwoordelijk voor het tuinonderhoud?

  Wij zullen twee keer per jaar tuinonderhoud uitvoeren (winter- en zomer klaar). Tijdens de maandelijks controles zullen wij eventueel extra (klein) tuinonderhoud uitvoeren. 

 • Investeren in vastgoed; iets voor u? 

  Investeren in vastgoed of ook wel in stenen genoemd blijkt door de jaren heen een redelijk veilige belegging. Hubbs ziet de mogelijkheden en heeft inmiddels jarenlange ervaring in deze dynamische branche. Door vraag en aanbod goed op elkaar af stemmen, duidelijke communicatie en een unieke aanpak, kunt u op een veilige en vertrouwde manier een uitstekend rendement behalen op uw vermogen.

 • Welke certificering heeft Hubbs?

  Bekijk hier alle certificaten van Hubbs op een rijtje.

  CO certificering – BRL K25000 preventie koolmonoxide
  Om het aantal ongelukken door koolmonoxide terug te dringen, mogen werkzaamheden aan gasverbrandingsinstallaties (CV-ketels) vanaf 1 januari 2023 alleen nog worden uitgevoerd door bedrijven die hiervoor gecertificeerd zijn.

  Hubbs BV certificaat BRL K25000

  Hubbs heeft naar aanleiding van de initiële audit, per 8 november 2023 officieel
  het Kiwa Procescertificaat BRL K25000 behaald.

  VBO makelaar
  De VBO-leden zijn vakbekwaam en worden permanent getoetst op hun vakkennis. Zij staan voor kwaliteit en betrouwbaarheid, hun dienstverlening wordt gewaarborgd door de VBO Beroeps- en Gedragscode. Zij zijn gecertificeerd volgens het ISO 17024 persoonscertificaat van DNV.

  Een VBO makelaar moet aan strenge eisen voldoen om te worden toegelaten. Er is een ballotagecommissie waar de makelaar doorheen moet. Ook moet er voldaan worden aan de benodigde kennis en diploma’s. VBO heeft een samenwerking met Beroepsopleidingen makelaar.

 • Waarom zou ik mijn woning niet verhuren aan Hubbs?

  Ons concept is mogelijk niet geschikt als u zelf de huurder wilt selecteren. Bij Hubbs fungeren wij namelijk als uw huurder en bieden wij uw woning aan binnen ons uitgebreide netwerk. Denk aan organisaties die huisvesting zoeken voor buitenlandse medewerkers of expats. Wij hanteren een strikt beleid binnen ons netwerk om de betrouwbaarheid en kwaliteit van onze diensten te waarborgen.

 • Box 3 berekenen? Download gratis uw eigen box 3 berekening.

  De box 3 belasting is veranderd. Vanaf 2027 komt er een volledig nieuw stelsel voor box 3 waarin het werkelijke rendement op vermogen wordt belast.

  In de tussentijd geldt de overbruggingsregeling. Waarbij eerst werd uitgegaan van een standaard fictieve verdeling tussen spaargeld en overige bezittingen zal bij de overbruggingsregeling die geldt vanaf 2023 uitgegaan worden van de werkelijke verdeling. Over deze werkelijke verdeling wordt vervolgens een fictief rendement berekend.

  Download hier gratis uw eigen box 3 berekening.

   

 • Nieuwe berekening box 3-inkomen, hoe werkt dat?

  In de nieuwe berekening van uw box 3-inkomen gaan we uit van de werkelijke verdeling van uw vermogen, en niet meer van de fictieve verdeling die wij maakten. Kijk hoe het werkt.

  Het verschil tussen de oude en de nieuwe berekening
  Met de oude methode gaan we ervan uit dat u een deel van uw vermogen spaarde en een deel belegde. Had u bijvoorbeeld alleen spaargeld, dan gingen wij er toch van uit dat u een deel daarvan belegde. Daarover berekenden wij dan een fictief rendement.

  Bij de nieuwe rekenmethode gaan we uit van de vermogensbestanddelen die u werkelijk hebt. Dit zijn de vermogensbestanddelen die u zelf aangaf in uw aangifte. Daarbij gebruiken we fictieve rendementen die dichtbij de werkelijke rendementspercentages voor sparen of beleggen liggen. Voor spaargeld is dat bijvoorbeeld veel lager dan voor beleggingen. De percentages die we voor de vermogensbestanddelen gebruiken, ziet u per jaar in de tabel hieronder.

  Bekijk hier de percentages Box 3. 

 • Toelichting nieuw stelsel voor box 3

  De box 3 belasting is veranderd. Vanaf 2027 komt er een volledig nieuw stelsel voor box 3 waarin het werkelijke rendement op vermogen wordt belast.

  In de tussentijd geldt de overbruggingsregeling. Waarbij eerst werd uitgegaan van een standaard fictieve verdeling tussen spaargeld en overige bezittingen zal bij de overbruggingsregeling die geldt vanaf 2023 uitgegaan worden van de werkelijke verdeling. Over deze werkelijke verdeling wordt vervolgens een fictief rendement berekend.

  Lees hiernieuw stelsel voor box 3

Contactformulier

Stel uw vraag via onderstaand contactformulier. Wij nemen altijd binnen 24 uur contact met u op.

Ga verder
Elif Dogan

Informatiegesprek

Een informatiegesprek is ten alle tijden vrijblijvend. Wij bespreken uw verhuur wensen en vertellen u graag meer over onze werkwijze.

Ga verder

Geen makelaars- en beheerkosten

Gegarandeerd maandelijkse huurinkomsten

9.3 (150+) Feedback Company