Geen makelaars- en beheerkosten

Gegarandeerd maandelijkse huurinkomsten

9.3 (150+) Feedback Company

Home Investeren in vastgoed, een goede belegging?

Investeren in vastgoed, een goede belegging?

invensteren in vastgoed
Author image

Ruud

03 Oct. 2018

Waarom investeren in vastgoed?

Het blijft een dilemma als woningeigenaar of vastgoedbelegger: wanneer kun je een huis beter verkopen en wanneer is verhuur de slimste oplossing? Vooral in de Randstad is de verhuur van een woning zeer rendabel. Sterker nog, onze grote steden staan zelfs in de top 10 van de meest winstgevende steden voor Europese vastgoedinvesteerders. Maar hoe verdien je nou geld met de verhuur van vastgoed? Waar moet je op letten bij het investeren in vastgoed en wat zijn de valkuilen?

Geld op de bank zetten loont al langere tijd niet meer door de lage rente. Veel beleggers en particulieren gaan dan ook op zoek naar andere veilige alternatieven om te investeren. Beleggen in vastgoed is dan een goede optie. De aankoop van een tweede woning als belegging brengt veel zekerheid met zich mee en levert een relatief hoog rendement op. Een woning kopen voor verhuur biedt daarnaast een aantal aanzienlijke voordelen. Natuurlijk is het een en ander helemaal afhankelijk van uw persoonlijke situatie, maar onderstaande zijn over het algemeen van toepassing:

  1. Toename van uw maandelijkse inkomsten. Verhuur van een woning of appartement kan, zeker in de stedelijke gebieden, een mooie extra bron van inkomsten worden genoemd! Door de verhuur uit te besteden heeft u weinig lasten en blijft het financieel risico laag.
  2. Aansluiting op stijgende vraag huurwoningen. Door de aanscherping van de hypotheekregels en schaarste aan koopwoningen, neemt de vraag naar huurwoningen sterk toe. Het potentieel van toekomstige huurders, waaronder expats en particulieren, is dan ook zeer groot.
  3. Minder impact hypotheeklasten. Voor vastgoedeigenaren zijn de kosten van de hypotheek een flinke kostenpost. Heeft u meerdere woningen in bezit? Dan kunt u de huur van alle woningen gebruiken om deze af te lossen op de hypotheekschuld. Een win-winsituatie!
  4. Waardestijging van uw woning. De vraag naar vastgoed is groot, het aanbod blijft laag en voorlopig zal hier ook niet veel verandering in komen. Dit heeft als gevolg dat de gemiddelde verkoopwaarde van een woning nog steeds flink toeneemt.

Zorgeloos uw woning verhuren?

  • Hoger & vast rendement

Huis kopen om te verhuren: de valkuilen
U kunt dus op verschillende manieren profiteren van een beleggingspand. Onder de meest gunstige omstandigheden is het huis na een aantal jaar veel meer waard en daarnaast heeft u uiteraard als maandelijks resultaat  de opbrengst van de verhuur. Maar soms verloopt het niet helemaal zoals u gehoopt had. Wat als u bijvoorbeeld geen huurders kunt vinden? Of de huurders de betalingsverplichtingen niet nakomen? En wat te denken van het onderhoud aan de woning of het uitvoeren van eventuele reparaties? Denk daarom van te voren goed na over een plan van aanpak en verdiep u goed in de mogelijkheden die de markt biedt.

Toekomst in vastgoed
Wanneer u gaat investeren in vastgoed is het goed om uw verwachting voor wat betreft de toekomst van de huizenmarkt onder de loep te nemen. Zoals u in ons vorige blog; “wat is jouw woning in 2040 waard?” al heeft kunnen lezen, kunt u met een aantal factoren rekening houden in uw overweging. De bevolking in Nederland blijft groeien, waardoor het tekort aan zowel koop- als huurwoningen blijft bestaan. Deze schaarste zorgt ervoor dat de prijzen niet snel zullen dalen. Ook een hoge stijging van de rente ligt niet in lijn der verwachting volgens beurseconomen, daar iedereen nu is gewend aan de lage rentestanden. Uiteraard bieden de successen van vandaag geen garantie voor de toekomst, maar het toekomstbeeld van de huizenmarkt ziet er zeer rooskleurig uit!

Uw woning verhuren zonder zorgen
Er bestaat een gemakkelijk manier om uw woning te verhuren, waardoor een huis kopen voor deze toepassing ineens wel heel aantrekkelijk wordt. Bij Hubbs garanderen wij namelijk maandelijkse uitbetaling van de huur, ook bij leegstand. Wij huren de woning van u en nemen hiermee de verantwoordelijkheid rondom de verhuur volledig op ons. Door ons duidelijke verhuurproces is uw woning binnen 7 dagen verhuurd. Dit betekent voor u: geen stress over het vinden van huurders, betalingen en het onderhoud. Hubbs regelt het; een hele zorg minder!

Klaar voor Hubbs?
Bent u klaar om de eerste stap te zetten of wilt u eerst meer informatie over het verhuren van uw woning? Investeren in vastgoed iets voor u? Neem dan gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Contactformulier

Stel uw vraag via onderstaand contactformulier. Wij nemen altijd binnen 24 uur contact met u op.

Ga verder
Elif Dogan

Informatiegesprek

Een informatiegesprek is ten alle tijden vrijblijvend. Wij bespreken uw verhuur wensen en vertellen u graag meer over onze werkwijze.

Ga verder

Geen makelaars- en beheerkosten

Gegarandeerd maandelijkse huurinkomsten

9.3 (150+) Feedback Company