Geen makelaars- en beheerkosten

Gegarandeerd maandelijkse huurinkomsten

9.3 (150+) Feedback Company

Home Is uw woning al winterklaar?

Is uw woning al winterklaar?

woning onderhoud

Wanneer de dagen korter worden en de temperaturen dalen, brengen we steeds meer tijd door in onze woning. Regenbuien, een ijzige wind en misschien valt er zelfs wel sneeuw! Maar heeft u er al over nagedacht of uw woning wel voorbereid is op deze barre weersomstandigheden? Het is wellicht niet het eerste waar u aan denkt wanneer koning winter zijn intrede doet. Toch is het onderhoud aan uw woning wel degelijk belangrijk bij aanvang van dit seizoen. Wij geven een overzicht van de onderhoudsklussen waar u juist nu aan moet denken!  

Dak- en dakgoten 
Een controle van het dak en het schoonmaken van de dakgoten is geen overbodige luxe. Beschadigingen aan het dak of weggewaaide dakpannen kunnen zorgen voor lekkages. Een dakgoot die vol zit met bladeren is vaak de boosdoener van waterschade in tuin en woning. Ook het nalopen van de loodaansluitingen is aan te raden. Bij schoorstenen kan het lood bijvoorbeeld door storm gemakkelijk opwaaien of scheuren. 

Controle van de gevel 
Gaten en scheuren in het metsel- of voegwerk zijn plekken waar water en ongedierte naar binnen kunnen lopen. Niet echt waar u op zit te wachten in de winter! Door de gevel goed te controleren op beschadigingen en deze eventueel direct te (laten) repareren voorkomt u ongenodigde gasten en waterschade. Heeft u een balkon, check dat ook gelijk. Loopt het afvoerputje bijvoorbeeld nog goed door en is het hekwerk nog in orde?  

Daarnaast is het raadzaam om ook in uw woning alle installaties te controleren op lekkage. Kijk bijvoorbeeld of er geen kraan is die lekt, check de kruipruimte en rioleringsbuizen onder de woning en controleer of alle koppelingen van de keukenboiler nog in orde zijn.  

Schoorsteen schoonmaken 
In dit seizoen is het stoken van een lekker warm vuurtje een prettige aangelegenheid. Zorg dan ook dat de schoorsteen al voor aanvang van de winter schoongemaakt en gecontroleerd is door een professional. De aanwezigheid van een vogelnestje of resten van roet kunnen een schoorsteenbrand veroorzaken en zodoende veel ellende veroorzaken.  

Kozijnen schoonmaken en controleren 
Wanneer je kozijnen en deuren regelmatig schoonhoudt, gaat het schilderwerk aanzienlijk langer mee. Dat is geen geheim. Maar wist u ook dat gebrekkig onderhoud aan ramen en deuren de grootste oorzaak is van een koude woning? Loop dan ook voordat de temperaturen dalen het hang- en sluitwerk na en plaats eventueel tochtstrips. Zijn de kozijnen verouderd en laten ze te veel kou door? Dan wordt het tijd om ze te laten vervangen.

Tuin winterklaar maken 
Ook de tuin wordt graag voorbereid op winterse taferelen zoals sneeuw en ijzel. Laat buitenkranen dan ook leeglopen als deze niet vorstbestendig zijn en berg het tuinmeubilair op. Zo zullen deze veel langer meegaan. Dek struiken en planten die niet tegen de vorst kunnen goed af, of plaats ze lekker binnen. Grote loshangende takken aan bomen en struiken mogen worden gesnoeid. 

Door buitenverlichting aan te schaffen en deze op strategische plekken te plaatsen, kunnen inbrekers op afstand worden gehouden. Daarnaast ziet het er natuurlijk hartstikke mooi uit en zet u ‘s avonds net iets makkelijker uw fiets in de schuur! 

Isolatie en ventilatie 
Uw woning lekker warm houden en tegelijkertijd besparen op energiekosten? Door het plaatsen van goede dak- en wandisolatie zorgt u niet alleen voor een behaaglijke temperatuur in huis, maar zullen de kosten van uw energierekening ook aanzienlijk dalen. Een goede investering!  

Tegelijkertijd is het ventileren van de woning belangrijk voor een gezond leefklimaat. In de winter komt iedereen binnen met natte schoenen en jassen waardoor snel een vochtige woning ontstaat. Filters van de WTW-unit en ventilatieroosters bovenin ramen kunnen eenvoudig worden gereinigd met de stofzuiger. De afzuigpunten van de mechanische en balansventilatie mogen zelfs met een sopje worden schoongemaakt.

Verwarming en CV-ketel 
Zonder een goed werkende CV-ketel is het moeilijk om het huis warm te krijgen. Heeft u geen onderhoudscontract? Controleer de verwarmingsinstallatie dan regelmatig en zorg dat de temperatuur minimaal op 15 graden staat ingesteld. Een slecht onderhouden installatie zorgt voor extra energieverbruik en dus hogere kosten. Heeft u al een CO-melder in huis? Plaats deze dan naast de CV-ketel, zo wordt u direct gewaarschuwd in het geval van een koolstofmonoxidevergiftiging. En als u dan toch bezig bent, controleer dan gelijk even alle rookmelders in huis. Veiligheid voor alles!  

Onderhoud interieur 
De wintermaanden lenen zich uitstekend voor klussen in het interieur die in de zomer zijn blijven liggen. Wist u bijvoorbeeld dat het uitbesteden van het binnenschilderwerk zelfs stukken voordeliger is in de winter? In de zomermaanden zijn deze professionals vaak erg druk, maar in dit seizoen hebben ze tijd over. Van november tot maart geniet u dan vaak van een gunstige korting! 

Natuurlijk zijn er nog tal van klussen te bedenken die in de winter goed uitgevoerd kunnen worden. Wat dacht u van het schoonmaken van de afwasmachine, het ijsvrij maken van de vriezer of het schoonmaken van de koelkast? En sla ook zeker de sanitaire ruimtes niet over. De wasmachine en droger worden heel blij van een schoonmaakbeurt en zit daar niet een tegeltje los die eindelijk gerepareerd mag worden? Kortom, in een eigen huis is altijd genoeg te doen!   

Woningonderhoud bij Hubbs 
De woningen die Hubbs in de verhuur heeft worden regelmatig onderworpen aan een onderhoudsbeurt. Uiteraard houden wij hierbij ook rekening met de wisseling van de seizoenen. Hubbs is niet verantwoordelijk voor het grote onderhoud, maar wel voor alle kleine klussen die juist zo veel voorkomend zijn. Bent u liever geheel ontzorgt en wilt u het gehele grote (beheer) onderhoud uit handen geven? Ook dit behoort tot de mogelijkheden. Neem hiervoor gerust persoonlijk contact met ons op.

Huis verhuren aan bedrijf in Rotterdam? Hubbs is uw makelaar, beheerder en huurder ineen.

 

Contactformulier

Stel uw vraag via onderstaand contactformulier. Wij nemen altijd binnen 24 uur contact met u op.

Ga verder
Elif Dogan

Informatiegesprek

Een informatiegesprek is ten alle tijden vrijblijvend. Wij bespreken uw verhuur wensen en vertellen u graag meer over onze werkwijze.

Ga verder

Geen makelaars- en beheerkosten

Gegarandeerd maandelijkse huurinkomsten

9.3 (150+) Feedback Company