Geen makelaars- en beheerkosten

Gegarandeerd maandelijkse huurinkomsten

9.3 (150+) Feedback Company

Home SVOH wijzigingen per 1 april 2023

SVOH wijzigingen per 1 april 2023

svoh-subsidie

SVOH 2023 – Subsidieregeling voor Verduurzaming en Onderhoud Huurwoningen

Per 1 april 2023 is de SVOH, de Subsidieregeling Verduurzaming en Onderhoud Huurwoningen, gewijzigd. De SVOH is nu bedoeld voor alle eigenaren van bestaande huurwoningen (met uitzondering van woningcorporaties). Op deze manier wordt het verduurzamen van huurwoningen aantrekkelijker gemaakt. In dit blogartikel wordt de huidige subsidieregeling verder toegelicht. 

Waar kunt u de SVOH voor aanvragen?

Allereerst is het goed om te weten wanneer u in aanmerking komt voor de Subsidieregeling voor Verduurzaming en Onderhoud Huurwoningen. Voor de aanvraag van de SVOH wordt er onderscheid gemaakt tussen verschillende soorten activiteiten. Zo kunt u de SVOH subsidie aanvragen voor:

  • Energiebesparende maatregelen
  • Onderhoudsmaatregelen (enkel van toepassing in combinatie met een energiebesparende maatregel)
  • Energieadvies (enkel van toepassing als u ook een maatregel uitvoert)

Aan de onderhoudsmaatregelen en het energieadvies zijn dus voorwaarden verbonden. Zo komt u bij het uitvoeren van onderhoudsmaatregelen enkel in aanmerking voor de SVOH als u minimaal een energiebesparende maatregel hebt uitgevoerd. Onderaan deze blog lichten we de maatregelen in meer detail toe. Let op: U komt enkel in aanmerking voor de SVOH bij maatregelen waarvan de uitvoering na 1 april 2023 is gestart. 

 

Hoeveel SVOH subsidie krijg u?

Voor de Subsidieregeling Verduurzaming en Onderhoud Huurwoningen geldt een maximum per woning en per verhuurder. Zo kunt u per woning maximaal €6.000,- aan subsidie ontvangen en geldt er per verhuurder een maximaal bedrag van €400.000,- subsidie. Verder hangt de hoogte van de subsidieregeling af van de maatregelen die worden uitgevoerd.

SVOH wijzigingen per 1 april 2023

Per 1 april 2023 zijn er een aantal belangrijke wijzigingen doorgevoerd. Zoals eerder benoemd, geldt de subsidieregeling nu voor alle eigenaren van bestaande huurwoningen (met uitzondering van woningcorporaties). Daarnaast komen ook gebouwen met monumentenstatus in aanmerking voor de SVOH. Tot slot wordt de subsidieregeling voor meer verhuurders interessant, doordat u nu ook aanvragen kan doen voor één energiebesparende maatregel in plaats van het eerder geldende minimum van twee. Let er hierbij wel op dat het subsidiebedrag in dat geval ook vermindert. 

Voorwaarden SVOH subsidie 2023

Wilt u in aanmerking komen voor de SVOH, houdt dan rekening met onderstaande voorwaarden:

  • De SVOH subsidieregeling geldt niet voor nieuwbouw, enkel voor bestaande woningen welke zijn bestemd voor verhuur
  • De huurwoning dient met een woonfunctie, standplaats of ligplaats geregistreerd te staan in de Basisregistratie Adressen en Gebouwen
  • De woning wordt al verhuurd voordat u start met uitvoering van de maatregelen en daarnaast dient de uitvoering van de maatregelen na 1 april 2023 te worden gestart
  • Wanneer u de maatregelen zelf uitvoert, komt u niet in aanmerking voor de SVOH, u dient daarom een erkent bedrijf, zoals een bouw- of installatiebedrijf, in te schakelen
  • Er dienen geen andere subsidies te zijn aangevraagd of te zijn verkregen voor de betreffende activiteiten waarvoor de Subsidieregeling Verduurzaming en Onderhoud Huurwoningen wordt aangevraagd

Zorgeloos uw woning verhuren?

  • Geen makelaarskosten en beheerskosten

Wat houden de SVOH maatregelen in?

SVOH voor energiebesparende maatregelen

Bij energiebesparende maatregelen, kunt u denken aan isolatiemaatregelen zoals isolerende deuren, bodem- of vloerisolatie, dak- of gevelisolatie en spouwmuurisolatie. Voor iedere energiebesparende maatregel geldt een minimale isolatiewaarde- of rendementseis en een minimale oppervlakte. Hier is vervolgens een subsidiebedrag voor vastgesteld. 

SVOH voor onderhoudsmaatregelen

In het geval van onderhoudsmaatregelen kunt u denken aan het vervangen of installeren van een ventilatiebox of het plaatsen van nieuwe buitenkozijnen van ramen of deuren. Ook hiervoor geldt dat er voor iedere onderhoudsmaatregel een subsidiebedrag is vastgesteld. Let er hierbij op dat u enkel in aanmerking komt voor de SVOH wanneer u dit in combinatie met energiebesparende maatregelen uitvoert. 

SVOH voor energieadvies

Tot slot kunt u subsidie ontvangen voor een energieadvies, wanneer u dit in combinatie met een maatregel uitvoert. SVOH voor een energieadvies kunt u enkel ontvangen voor een advies dat vanaf 1 juli 2021 is opgesteld. Het advies dient opgesteld te zijn door een EPA-adviseur (Energie Prestatie Adviseur). De hoogte van deze subsidie is afhankelijk van het aantal woningen waarvoor de subsidie wordt aangevraagd. 

SVOH aanvragen?
Verhuurt u een woning en wilt u de SVOH aanvragen? Check van tevoren goed of u aan alle voorwaarden voldoet. Vervolgens kunt u via de volgende link uw aanvraag voor de Subsidieregeling Verduurzaming en Onderhoud Huurwoningen compleet maken. 

Wij stellen u graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Om die reden lichten wij graag toe wat de SVOH voor u als verhuurder kan betekenen. Heeft u vragen over wat de Subsidieregeling Verduurzaming en Onderhoud Huurwoningen (SVOH) voor u kan betekenen? Wilt u meer weten over het verhuren van uw woning voor een hoger rendement? Ga naar onze pagina woning verhuren en lees over de voordelen van het verhuren van uw woning via Hubbs.

LEES HIER OOK: Uw woning verduurzamen: 5 tips om te beginnen.

 

Contactformulier

Stel uw vraag via onderstaand contactformulier. Wij nemen altijd binnen 24 uur contact met u op.

Ga verder
Elif Dogan

Informatiegesprek

Een informatiegesprek is ten alle tijden vrijblijvend. Wij bespreken uw verhuur wensen en vertellen u graag meer over onze werkwijze.

Ga verder

Geen makelaars- en beheerkosten

Gegarandeerd maandelijkse huurinkomsten

9.3 (150+) Feedback Company