Geen makelaars- en beheerkosten

Gegarandeerd maandelijkse huurinkomsten

9.3 (150+) Feedback Company

Home Huis verhuren aan toeristen?

Huis verhuren aan toeristen!

Je huis verhuren aan toeristen
Author image

Ruud

13 Jun. 2022

Waarom kiezen voor verhuur aan toeristen?

Uw huis verhuren aan toeristen 

Staat uw woning leeg omdat u zelf voor langere tijd in het buitenland zit of misschien wel omdat u een tweede woning tot uw beschikking hebt? Dan is dit het geschikte moment om uw woning te verhuren. Wij van Hubbs kunnen u hierbij helpen en vertellen u graag meer over de mogelijkheden. Zo kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om uw huis voor langere tijd te verhuren aan expats

Naast expats ontvangen wij vaak ook veel vragen over het verhuren van een woning of huis aan toeristen. In deze blog vertellen we u meer over deze optie! 

Toeristische verhuur: hoe zit dat?

Met toeristische verhuur wordt de verhuur van een appartement of huis aan toeristen bedoeld. Een mogelijkheid die de laatste jaren steeds populairder is geworden. Door veel gemeenten wordt dit gezien als een positieve ontwikkeling, maar toch waken zij er ook voor dat dit geen nadelige gevolgen met zich meebrengt. Te veel toeristen kan namelijk de balans tussen verblijftoerisme en woon- en leefklimaat in een gemeente verstoren. Daar komt bij dat de verhuur aan toeristen niet ten koste moet gaan van woningzoekenden. Vanaf begin 2021 zijn er dan ook nieuwe regels voor toeristische verhuur welke zijn opgenomen in de Wet Nieuwe Toeristische Verhuur van Woningen. Deze nieuwe wet geeft gemeenten meer mogelijkheden om toeristische verhuur binnen de gemeente te handhaven. Per gemeente wordt dit anders aangepakt. 

Regelgeving omtrent toeristische verhuur

Doordat de regelgeving omtrent toeristische verhuur per gemeente verschilt, wordt het extra ingewikkeld gemaakt uw woning tijdelijk te verhuren aan toeristen. In sommige gemeenten is het bijvoorbeeld verplicht om een registratienummer aan te vragen, welke u vervolgens verplicht moet vermelden bij al uw advertenties. Bij andere gemeenten zijn ze strenger en dient u eerst een vergunning aan te vragen voordat u uw huis kunt verhuren aan toeristen. Ook kan het zo zijn dat u gedurende bepaalde periodes in het jaar uw woning helemaal niet mag verhuren aan toeristen of dat er een meldplicht is ingesteld. Deze meldplicht, ook wel nachtenteller genoemd, is al bekend bij veel B&B’s en hotels en wordt nu ook steeds vaker ingesteld voor particuliere verhuur aan toeristen. In het geval van een meldplicht dient u te melden wanneer u uw huis hebt verhuurd aan toeristen, zodat dit bij de gemeente kan worden bijgehouden. Vaak gaat dit gepaard met een maximum aantal nachten dat door de gemeente is vastgesteld voor toeristisch verhuur. 

Zorgeloos uw woning verhuren?

 • Geen makelaarskosten en geen beheerkosten

Een alternatief voor de tijdelijke toeristische verhuur

Het verhuren van uw appartement of huis aan toeristen wordt kortom in veel gemeenten steeds meer beperkt. Voornamelijk door het maximum aantal dagen dat de toeristische verhuur is toegestaan. Uw appartement of huis verhuren via Hubbs, is dan ook een geschikt alternatief wanneer u juist voor lange termijn uw huis wilt verhuren. 

De voordelen van verhuur via Hubbs

Het verhuren van uw appartement of huis via Hubbs brengt diverse voordelen met zich mee. Hubbs is uw makelaar, verhuurder en beheerder ineen. Dit betekent dat wij van Hubbss het zoeken van een geschikte huurder op ons nemen, net als het maken van de nodige afspraken en het onderhouden van de woning. Met name wanneer u zelf in het buitenland zit, kan dit veel zorgen wegnemen. Wij zorgen voor professionele huurcontracten, garanderen maandelijkse huurinkomsten, controleren maandelijks op onderhoud en voeren indien nodig kosteloos klein onderhoud uit. 

Het verhuren van uw appartement of huis aan toeristen is zeker mogelijk, maar voornamelijk wanneer u uw huis of appartement voor lange tijd wilt verhuren, brengt dit veel onnodige zorgen met zich mee. Bent u daarom benieuwd naar onze werkwijze en de mogelijkheden voor verhuur van uw woning voor de lange termijn? Bij ons kunt u geheel vrijblijvend een kennismakingsgesprek aanvragen. Vul ons contactformulier in en wij zullen binnen 24 uur contact met u opnemen om een kennismaking in te plannen.

LEES HIER: Aansprakelijkheidsvezekering en opstalverzekering bij verhuur huis onmisbaar. 

Veelgestelde vragen

 • Waarom zou ik mijn woning aan Hubbs verhuren?

  Hubbs is voor iedereen die zijn woning zorgeloos wil verhuren voor een hoger en vast rendement. Wij werken voor zowel beleggers als particulieren. Bij Hubbs betaalt u geen makelaarskosten en beheerkosten. Wij verzekeren maandelijks de huur, ook bij leegstand. Tevens zorgen wij voor het financiële- en technische beheer.

 • Wat is de minimale huurperiode?

  Hubbs huurt uw woning minimaal voor 12 maanden tot onbepaalde tijd. De huurperiode is bespreekbaar en zal uiteraard worden opgenomen in de huurovereenkomst.

 • In welke regio moet de woning liggen om te verhuren?

  Hubbs huurt woningen in Zuid-Holland, Noord-Holland, Brabant, Almere, Lelystad en aan de linkerkant van Utrecht. Wij komen graag bij u langs voor een woningopname of een vrijblijvende kennismaking.

  regio-map
 • Waar kan ik ervaringen vinden over Hubbs?

  Wij vragen al onze verhuurders om een review achter te laten via Feedback Company, een onafhankelijk feedback platform.

  LEES HIER meer over de ervaringen van onze klanten en hoe zij de samenwerking en onze diensten beoordelen.

Geen makelaars- en beheerkosten

Gegarandeerd maandelijkse huurinkomsten

9.3 (150+) Feedback Company