Geen makelaars- en beheerkosten

Gegarandeerd maandelijkse huurinkomsten

9.3 (100+) Feedback Company

Home Tijdelijke huurovereenkomsten

Het einde van tijdelijke huurovereenkomsten: Hubbs biedt uitkomst

tijdelijke huurovereenkomsten

Het einde van tijdelijke huurovereenkomsten: Hubbs biedt uitkomst 

Het verhuren van een woning wordt door velen gezien als een veilige manier van beleggen met bovendien een vast en hoog rendement. Er wordt hierbij onderscheid gemaakt tussen vaste en tijdelijke huurovereenkomsten. Echter hebben recente veranderingen in de wetgeving het einde ingeluid van deze tijdelijke huurovereenkomsten. 

Hierdoor worden de flexibiliteit en mogelijkheden van verhuurders beperkt. Wij van Hubbs verwachten dan ook dat de afschaffing van tijdelijke verhuur zal leiden tot minder huurwoningen, wat de toch al gespannen huurmarkt nog verder onder druk zal zetten. Bij Hubbs bieden we daarom de mogelijkheid voor een alternatieve tijdelijke huurovereenkomst. In dit artikel vertellen we meer over de afschaffing van tijdelijke huurovereenkomsten en de mogelijkheden door te verhuren via Hubbs. 

Tijdelijke huurovereenkomsten

Tijdelijke overeenkomsten waren voorheen een populaire optie voor verhuurders om hun woningen voor een beperkte periode te verhuren. Dit gaf hen de flexibiliteit om hun woning weer in eigen gebruik te nemen of om de huurprijs aan te passen zodra de overeenkomst afliep. Door recente veranderingen in de wetgeving zijn de tijdelijke huurovereenkomsten beperkt tot specifieke situaties, zoals bijvoorbeeld leegstandswetverhuur of het verhuren van de eerste woning wanneer de verhuurder tijdelijk in het buitenland verblijft (de regelgeving kan echter per gemeente verschillen). Het is dus nog wel mogelijk om uw woning tijdelijk te verhuren, maar alleen als aan specifieke voorwaarden wordt voldaan.

Waarom het geen goed idee is om de tijdelijke huurovereenkomsten af te schaffen

In de tijd waarin de woonmarkt voortdurend verandert en nieuwe uitdagingen met zich meebrengt, heeft de Rijksoverheid een besluit genomen dat een aanzienlijke impact zal hebben op de verhuurders van woningen: het stopzetten van de tijdelijke huurcontracten. Hoewel dit besluit wellicht bedoeld is om stabiliteit te creëren, denken wij daar anders over. 

Beperkte flexibiliteit

Een van de duidelijke nadelen is namelijk de beperkte flexibiliteit die dit meebrengt voor verhuurders. Tijdelijke contracten hebben verhuurders lange tijd de mogelijkheid gegeven om zich aan te passen aan veranderende omstandigheden in hun leven, zoals het vinden van een nieuwe baan, het volgen van een opleiding of een verre reis naar het buitenland. Door deze flexibiliteit weg te nemen, beperkt de nieuwe regelgeving de verhuurders in hun mogelijkheden. Zo kan het beëindigen van deze contracten leiden tot een grotere terughoudendheid bij verhuurders om huurwoningen aan te bieden, omdat zij zich zorgen kunnen maken over de financiële en juridische risico’s van langdurige overeenkomsten. Dit zou uiteindelijk kunnen leiden tot een vermindering van het aanbod van huurwoningen, wat de toch al gespannen huurmarkt nog verder onder druk kan zetten.

Zorgeloos uw woning verhuren?

  • Flexibele opzegmogelijkheden

Meer leegstand vanwege afschaffing 

Wij van Hubbs vinden de afschaffing van tijdelijke verhuur dan ook geen goed idee omdat we verwachten dat dit zal leiden tot minder huurwoningen. Verhuurders die hun woning tijdelijk willen verhuren, kiezen er hoogstwaarschijnlijk voor om de woning niet te verhuren en leeg te laten staan. Zeker in tijden van een ‘woning crisis’ moeten we dit niet willen. Daarnaast vinden wij dat een verhuurder altijd de mogelijkheid moet krijgen om zijn eigendom te verhuren aan familie of de woning te verkopen.

Kansen voor tijdige verhuur via Hubbs: Hoe werkt het?

Bij Hubbs bieden we daarom de mogelijkheid voor een tijdelijke huurovereenkomst van minimaal 12 maanden. Hierbij doen we afstand van de huurbescherming. Bij een huurcontract voor bepaalde tijd loopt het contract tot aan de afgesproken datum. Wanneer de huurovereenkomst is overgegaan naar onbepaalde tijd hanteren wij een opzegtermijn van 3 maanden. Deze constructie voor tijdige woningverhuur kunnen we vanuit Hubbs aanbieden, omdat wij zakelijk verhuren voor de korte termijn. 

Wij hanteren flexibele opzegmogelijkheden en spreken af dat u de huurovereenkomst te allen tijde mag opzeggen met inachtneming van de afgesproken opzegtermijn. Wij zorgen dat uw woning wordt opgeleverd op de afgesproken datum en weer in de staat wordt teruggebracht zoals wij deze van u hebben gehuurd. 

Zo helpen we u ondanks de afschaffing van tijdelijke huurovereenkomsten, graag met het verhuren van uw woning. Neem gerust contact met ons op om meer informatie te krijgen over tijdelijke verhuur.

Contactformulier

Stel uw vraag via onderstaand contactformulier. Wij nemen altijd binnen 24 uur contact met u op.

Ga verder
Elif Dogan

Informatiegesprek

Een informatiegesprek is ten alle tijden vrijblijvend. Wij bespreken uw verhuur wensen en vertellen u graag meer over onze werkwijze.

Ga verder

Geen makelaars- en beheerkosten

Gegarandeerd maandelijkse huurinkomsten

9.3 (100+) Feedback Company